< Terug naar nieuws

Deel dit nieuwsbericht

Gezellige drukte tijdens nieuwbouwborrel

Met circa 55 vastgoedprofessionals was de Nieuwbouwborrel die we donderdag 19 oktober organiseerden, druk bezocht. Deze keer gingen we varen langs de nieuwbouwlocaties Sluishuis, Strandeiland en De Krijgsman Muiden, terwijl betrokkenen erover vertelden. In deze mailing een korte terugblik en een aantal foto’s.

 

Slimme architectuur Sluishuis, groen in plaats van zand op Strandeiland, vooral Amsterdammers in De Krijgsman Muiden

Hanneke Diephuis (Sense Vastgoed) vertelde over de achtergronden van Sluishuis. Ze zoomde onder meer in op het slimme, getrapte ontwerp, waardoor bewoners toch privacy hebben, ondanks de hoge woningdichtheid. Dirk van Reek (Ballast Nedam) en Esther Reit (gemeente Amsterdam) gaven tekst en uitleg over Strandeiland, de nieuwe landaanwinning die straks de grootste nieuwbouwlocatie van Amsterdam wordt. Opvallend is dat met beplanting al heel vroeg een groene en ‘aangeklede’ omgeving wordt gecreëerd, zodat de eerste bewoners straks niet in een zandbak zitten. Marcus Wieringa (KNSF Vastgoed) vertelde over de bijzondere woonkwaliteit van De Krijgsman Muiden, waar je woningen onder architectuur combineert met een bosrijke omgeving, historische gebouwen en de weidsheid van het IJmeer. Het gebied trekt vooral mensen uit Amsterdam.

Brede welvaart: kwalitatief en betaalbaar wonen kán nog steeds

Zeer de moeite waard was daarnaast de presentatie van Ugur Pekdemir en Stefan Groot van Rabobank over haar onderzoek naar brede welvaart in de Metropoolregio Amsterdam. Betaalbaar wonen met kwaliteit is nog steeds mogelijk, zo was de boodschap. Als alle betrokken partijen maar over hun schaduw stappen, de kaarten op tafel leggen en samen naar oplossingen zoeken.

Meer leden, meer bereik, succesvolle mailings en lancering gebiedspagina’s

Zelf konden we in meerdere opzichten goed nieuws over Amsterdam Woont melden. We hebben er dit jaar (tot nu toe) 10 leden bij gekregen, ons bereik is groter geworden en de single-item mailing – een nieuwsbrief exclusief over één project – is een doorslaand succes, met openingspercentages tot 35 procent en met gemiddeld ongeveer 1.000 unieke doorkliks. Verder lieten we een preview zien van de nieuwe lay-out van de aanbodpagina’s, waarover in een volgende mailing meer.

De meest recente vernieuwing konden we eveneens presenteren: de gebiedspagina’s. Daarop brengen we aanbod, nieuws en gebiedsinformatie samen. Deze pagina’s, waarop je per woonplaats en zelfs per stadsdeel nieuws, aanbod en gebiedsinformatie bij elkaar kunt vinden, maken onze website nog gebruiksvriendelijker en vooral ook nog beter vindbaar. Hier kun je de gebiedspagina’s bekijken.

Nieuwbouwborrel Amsterdam Woont: netwerken en inspireren op bijzondere locaties

Diverse keren per jaar organiseren we een nieuwbouwborrel op een bijzondere (nieuwbouw)locatie in Amsterdam of regio. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om te netwerken en elkaar te inspireren. En om je de kans te geven projecten te bezoeken waar je anders waarschijnlijk nooit zou komen.