Veelgestelde vragen

Plaatsen jullie ook aanbod en nieuws van niet-leden?

Wij plaatsen alleen nieuwbouwaanbod en nieuwbouwnieuws van onze leden, die daar jaarlijks een contributie voor betalen. Dankzij die contributies kan ons platform bestaan. Onze leden zijn woningmarktpartijen (met name ontwikkelaars) met nieuwbouwaanbod. Enkele dienstverleners in de nieuwbouwbranche, zoals Rabobank, fungeren als sponsor. Daar plaatsen we ook content van.

 

Behalve lidmaatschap is een voorwaarde voor het plaatsen van aanbod en nieuws op onze consumentensite (www.amsterdamwoont.nl) dat het betreffende project in ons werkgebied ligt: de Metropoolregio Amsterdam.

Kunnen partijen op Amsterdam Woont betaalde advertenties plaatsen?

Nee, wij bieden niet de mogelijkheid om banners of andere advertenties te plaatsen. Noch op onze website, noch in onze nieuwsbrief, noch via andere kanalen. We zijn sterk content-gedreven en daar zijn we ook groot mee geworden. Daarom blijven we daarop inzetten.

Hoe vaak verschijnt jullie nieuwsbrief?

Bijna wekelijks, meestal op een dinsdag. We slaan wel eens een dinsdag over, bijvoorbeeld in vakantieperiodes of omdat een andere mailing dan voorrang krijgt. Let op, het gaat hier om de nieuwsbrief waarin altijd meerdere berichten staan, met ‘lees verder-linkjes’ naar onze consumentensite (www.amsterdamwoont.nl). Naast deze wekelijkse nieuwsbrief hebben we – op aanvraag – ook single-item mailings. Dat zijn nieuwsbrieven naar ons hele bestand, die exclusief over één project gaan. Daarover verderop in deze FAQ meer.

Hoe kan ik nieuws over mijn project in jullie nieuwsbrief krijgen?

Heel eenvoudig. Je levert via info@amsterdamwoont.nl een concept tekst van 300 tot 600 woorden en maximaal zes rechtenvrije, liggende beelden (foto’s of impressies) aan. Plus een link naar meer informatie of om in te schrijven. Onze redactie maakt daar vervolgens een mooi bericht van, laat het je nog inzien ter beoordeling en neemt het, na akkoord, mee in de nieuwsbrief en op onze social kanalen Facebook en Instagram. Voorwaarde is wel dat jouw organisatie/bedrijf lid is van Amsterdam Woont en dat het project in de Metropoolregio Amsterdam ligt.

 

Het verzendschema vind je hier.

Wat zijn de deadlines voor de wekelijkse nieuwsbrief?

De deadline voor het aanleveren van input is altijd een week van tevoren. Dus als je mee wil in de nieuwsbrief van dinsdag 13 juni, dan moet je je input uiterlijk dinsdag 6 juni aanleveren, maar liever eerder. Je levert je input (een concept tekst van 300 tot 600 woorden, maximaal zes rechtenvrije, liggende beelden (foto’s of impressies) en een link naar meer informatie of om in te schrijven) aan via info@amsterdamwoont.nl.

Mogen mijn berichten gratis mee in de nieuwsbrief?

Ja, per jaar mag je per project(fase) twee keer gratis mee in onze wekelijkse nieuwsbrief. Vanaf de derde keer brengen we per keer 250 euro (ex BTW) in rekening. Berichten over grote projectfases (vanaf 100 woningen) mogen drie keer gratis mee. Voorwaarde is wel dat je lid bent van ons platform en dat het project in de Metropoolregio Amsterdam ligt.

De nieuwsberichten worden ook gedeeld op social media. Kunnen we die laten ‘boosten’?

Jazeker. Wij delen nieuwsberichten altijd ook via onze social media kanalen Facebook en Instagram. Op verzoek, en tegen betaling van 295 euro, kun je die post laten boosten. Het wordt dan getoond aan de huidige volgers, mensen die eerder onze website hebben bezocht, nieuwsbriefabonnees en (via brede targeting) anderen. Een promotie levert gemiddeld 15.000 weergaven en 300 extra (relevante) websitebezoekers op. Onze online marketingpartner yoreM verzorgt de boosts. Je kunt zo’n promotie aanvragen via info@amsterdamwoont.nl.

Jullie hebben ook een single-item mailing. Wat is dat precies en hoe maak ik daar gebruik van?

De single-item mailing is een nieuwsbrief die exclusief over één project gaat. Om de mailing extra waardevol te maken, moet deze gaan over een start verkoop of start verhuur, of over een event op locatie. De mailing gaat naar ons complete bestand van inmiddels circa 55.000 e-mailadressen. Alleen leden van Amsterdam Woont kunnen er gebruik van maken. Ook hier geldt weer dat het project in de Metropoolregio Amsterdam moet liggen. De kosten zijn 995 euro (ex BTW). Je kunt de mailing aanvragen via info@amsterdamwoont.nl. Wat je moet aanleveren?

  • Een stuk tekst van 300 tot 600 woorden.
  • vier of vijf rechtenvrije (liggende) beelden, waarvan je er één aanmerkt als header-beeld.
  • Duidelijke call to action (‘inschrijven’, ‘aanmelden’ e.d.)
  • Adresgegevens t.b.v. de facturatie (995 euro, ex BTW).

Net als bij nieuwsberichten voor de wekelijkse nieuwsbrief gaat onze redactie met jouw input aan de slag en krijg je de mailing in te zien ter beoordeling voordat deze verstuurd wordt. De single-item mailing is erg geliefd onder onze leden. Toch versturen we er niet al te veel, maximaal drie per maand. We willen ons bestand niet te veel ‘spammen’.