< Terug naar nieuws

Deel dit nieuwsbericht

Website gebruiksvriendelijker en beter vindbaar dankzij integratie aanbod, nieuws en gebiedsinfo

Het actuele nieuwbouwaanbod, het laatste nieuwbouwnieuws en informatie over zaken als voorzieningen en bereikbaarheid. Het staat nu per stad, stadsdeel, dorp én nieuwbouwlocatie bij elkaar, overzichtelijk ontsloten op één pagina op onze consumentensite www.amsterdamwoont.nl. In de afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt om deze integratie van aanbod, nieuws en gebiedsinformatie voor elkaar te krijgen. Tijdens de rondvaart die we onlangs organiseerden, lieten we al een korte preview zien. In dit artikel meer tekst en uitleg.

Screenshot gebiedspagina's (mainpage). Klik op de afbeelding om de pagina's te bekijken.

Goed voor de vindbaarheid van de website, veel gebruiksvriendelijker

De integratie van aanbod, nieuws en gebiedsinformatie gaat – zo is de verwachting – de vindbaarheid van onze website een extra boost geven. Het gaat op dit moment om circa 80 nieuwe pagina’s, in een logische structuur en samenhang, met relevante content en met belangrijke zoekwoorden. Dat zijn allemaal zaken die goed zijn voor de ranking in zoekmachines.

Tegelijkertijd maken deze zogeheten gebiedspagina’s onze website een stuk gebruiksvriendelijker. Voortaan kun je immers per plaatsnaam of zelfs stadsdeel alle informatie in één oogopslag zien: aanbod, nieuws en voorzieningen. Zo maken we de zoektocht van de consument naar een passende nieuwbouwwoning een stuk gemakkelijker.

 

Voor elke plaats met nieuwbouwaanbod een eigen pagina

Alle dorpen en steden in de Metropoolregio Amsterdam waarvan nieuwbouwaanbod op onze website staat, hebben nu zo’n eigen integrale pagina. 

Wat ons op korte termijn nog te doen staat, is deze pagina’s op een prominentere plek op de homepage zichtbaar maken. Daarover zijn we in gesprek met onze webdesigner.