< Terug naar nieuws

Homepage-Amsterdam-Woont
Deel dit nieuwsbericht

Betere SEO-prestaties leiden tot fors meer websitebezoekers

Onze consumentenwebsite (www.amsterdamwoont.nl) trekt steeds meer organische bezoekers. Dat heeft veel te maken met recente verbeteringen in de SEO-prestaties. SEO staat voor Search Engine Optimization: verbeteringen die ervoor zorgen dat een website hoger scoort in de organische zoekresultaten van zoekmachines als Google. 

Technische verbeteringen, meer samenhang tussen de pagina’s

De verbeteringen die ertoe leiden dat de website beter gevonden wordt, zijn deels technisch van aard. Daarnaast gaat het om aanpassingen die de samenhang tussen de pagina’s verbeteren. Verder hebben we op een aantal plekken urls, zoekwoorden en meta beschrijvingen aangescherpt. Ook de laadsnelheid van de pagina’s is fors verbeterd. Het zijn stuk voor stuk aanpassingen waar Google en andere zoekmachines ‘goed op gaan’.

Linkbuilding

Los daarvan doen we sinds kort ook weer actief aan linkbuilding, door leden en andere partners op te roepen op hun websites naar onze website te verwijzen. Dat kan al via een eenvoudige vermelding in de footer, zoals deze: ‘Wij zijn lid van Amsterdam Woont‘. Hoe meer partijen dit doen, hoe beter de website gevonden wordt. Daar hebben we allemaal profijt van.

Forse stijging websitebezoek, vooral pagina’s in woningzoeker in trek

De resultaten van alle aanpassingen werden na een paar weken al duidelijk zichtbaar in de statistieken. Zo steeg het bezoek aan de website in een maand tijd met 40 procent. Daarnaast scoort een aantal pagina’s over projecten in onze woningzoeker opeens een stuk beter.

Aanleiding voor SEO-analyse

Aanleiding voor de verbeteringen was een onderzoek van onze online marketingpartner yoreM. Op ons verzoek deed yoreM een uitgebreide SEO-analyse, gevolgd door aanbevelingen. Daarvan hebben we de meeste nu dus uitgevoerd.