< Terug naar nieuws

Nieuwbouwborrel-Amsterdam-Woont-rondvaart-6-juni-2024
Deel dit nieuwsbericht

Gezellige drukte en previews nieuwbouwontwikkelingen tijdens Nieuwbouwborrel met rondvaart

Heerlijk weer, een fijne sfeer en diverse previews van bijzondere nieuwbouwontwikkelingen in Amsterdam. Dat waren de ingrediënten van de rondvaart met borrel die we afgelopen donderdag 6 juni organiseerden. Zo’n 45 vastgoedprofessional stapten aan boord. Het schip voer onder meer naar ShipDock en het Hamerkwartier, en we kregen daar tekst en uitleg bij. Bij het Hamerkwartier gingen we ook even aan land.

Shipdock, Hamerkwartier, Hamerkop en brede welvaart

Vanaf het vertrekpunt aan de kade ‘op’ NDSM was het een paar minuten varen naar de plek waar de grootschalige stadsontwikkeling Shipdock moet gaan plaatsvinden. Wim de Lathauwer van Amvest (en voorzitter van Amsterdam Woont) liet aan de hand van enkele slides zien hoe dat stukje van het havengebied er in de toekomst uit moet gaan zien: grootstedelijk, met behoud van de robuuste, maritieme havensfeer. Het is de bedoeling dat Shipdock uiteindelijk, over 15 tot 20 jaar, zo’n 4.650 woningen (koop en huur) telt.

Aan land in Hamerkwartier

Een andere ontwikkeling waar we langskwamen, is het Hamerkwartier. Daar gingen we ook aan land. Floris Taphoorn van Eigen Haard, een van de partijen die het Hamerkwartier ontwikkelen, vertelde bij de Kromhouthal hoe dat kolossale gebouw de laatste jaren is veranderd in een evenementenhal voor feesten en beurzen. Straks biedt de Kromhouthal ook onderdak aan horeca en ‘maak-bedrijven’. Leerlingen van de nog te bouwen vmbo-techniek school kunnen daar dan stage lopen. Het Hamerkwartier krijgt zo’n 6.000 woningen.

Hoogbouw in Hamerkop

Eenmaal terug op het schip, praatte Daniëlle Veenhof van Amvest ons bij over een ander deel van het Hamerkwartier: Hamerkop. Daar komt flink wat hoogbouw met aan de kade een park, waarvan ook inwoners van de achterliggende wijken gaan profiteren.

Bouwen voor brede welvaart

Ugur Pekdemir van de Rabobank gaf ons een update over bouwen voor brede welvaart. De bank mobiliseert en faciliteert partijen om bij nieuwbouw daar meer aandacht voor te hebben. De realisering van De Nieuwe Meent – een woongebouw van een wooncoöperatie in Amsterdam – werd als voorbeeld genoemd dat het kan: betaalbare nieuwbouw realiseren met oog voor dingen die mensen gelukkig maken, zoals sociale zorg, solidariteit en duurzaamheid.

Thema-avond bouwen voor brede welvaart: succesvolle voorbeelden, marktplaats voor nieuwe initiatieven

Ugur riep de aanwezigen op zich aan te melden voor een thema-avond over bouwen voor brede welvaart in Pakhuis de Zwijger op dinsdag 18 juni (vanaf 20:00 uur). Deskundigen laten dan hun licht erover schijnen, er worden succesvolle voorbeelden getoond en er worden initiatieven gepitcht die support nodig hebben om van de grond te komen of op te kunnen schalen. Als vastgoedontwikkelaar kun je op deze ‘marktplaats voor brede welvaart’ nieuwe samenwerkingen aangaan. Aanmelden kan via deze link.

Nieuwbouwborrel Amsterdam Woont: netwerken en inspireren op bijzondere locaties

Twee of drie keer per jaar organiseren we een nieuwbouwborrel op een bijzondere (nieuwbouw)locatie in Amsterdam of regio. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om te netwerken en elkaar te inspireren. En om je de kans te geven projecten te bezoeken waar je anders waarschijnlijk nooit zou komen.

Volgende bijeenkomst: dit najaar in Marktkwartier

Onze volgende nieuwbouwborrel is komend najaar. We gaan dan naar Marktkwartier. Partijen die bij ons zijn aangesloten, krijg t.z.t. een uitnodiging.

Deel dit nieuwsbericht